Seikado
Tietoa meistä
Seinäjoen Karate-Do ry on vuonna 1982 perustettu seinäjokelainen karateseura.
Ota yhteyttä
Jos haluat kysyä lisää toiminnastamme tai olet kiinnostunut aloittamaan karaten, ota meihin yhteyttä.
Hannu Leppälä
puh. 0400 641 244
seinajoenkaratedo@gmail.com
Tietoa toiminnastamme saat näiltä sivuilta sekä Facebookista ja Instagramista. Lisää tietoa löytyy myös katto-organisaatiomme, Kokusai Butokukai Finland ry:n verkkosivuilta. Seinäjoen Karate-Do ry on rekisteröity yhdistys (3038398-9).
Seikadon historia
Seinäjoen vanhin karateseura sai alkunsa 1980-luvulla, kun karate oli Suomessa vielä verrattain uusi ilmiö ja yksi harvoista tänne rantautuneista kamppailulajeista. Aloitusaikoinaan seikadossa harjoiteltiin ensin hetken Shotokan-tyylisuunnan karatea, sen jälkeen Wado-ryu-tyylisuuntaa.
Kaikki muuttui, kun Seikadon silloiset opettajat kuulivat Shihan Lafondista ja hänen harjoituksistaan vain n. tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Kaskisissa. Seikadosta lähdettiin Kaskisiin hakemaan oppia, ja seura alkoi kehittyä uudella tavalla. (Lisää Shihan Lafondista voit lukea Kokusai Butokukai Finlandin sivuilta.)
1990-luvun aikana Seikado liitettiin osaksi Shihan Lafondin liittoa ja tyylisuunta muuttui viimeisen kerran, Shito-ruyksi. Seikadon opettajat olivat kaikki Shihan Lafondin oppilaita, toiminta laajeni ja sisältö yhdenmukaistui.
Viime vuosikymmenet Seikadon toiminta on ollut hyvää ja vakaata. Tänä päivänä Shihan Lafondin opetustyötä jatkavat hänen oppilaansa Sensei Tapio Korhonen, 6.dan Renshi, ja Sensei Mika Tepponen, 6. dan Renshi, joiden teknisessä ohjauksessa Seikadokin kehittyy edelleen.
Karaten asema on 1980-luvun ajoista muuttunut. Kamppailulajeja on kiinnostuneelle harrastajalle tarjolla valtavasti, salilajeista vapaaottelutyyppisiin lajeihin. Kilpailu harrastajistakin on tiukentunut. Siksi jokaisen seuran ja lajin on tärkeää osata kommunikoida, mitä ainutlaatuista harrastajilleen tarjoaa.
Seikadossa vastaus tähän kysymykseen on selvä: meillä tehdään vanhaa budoa, joka kehittää oppilasta kokonaisvaltaisesti. Vaatii ja antaa samalla mitalla. Meidän mielestämme karate kuuluu kaikille ja voi parhaimmillaan vaikuttaa koko elämään positiivisesti. Kyse ei ole urheilusta eikä ottelusta, vaan budosta, ”soturin tiestä”.