Karate

Mitä tarkoittaa perinteinen karate?

Karate-nimen alle mahtuu paljon hyvin erilaisia lähestymistapoja, perinteitä ja painotuksia. Pelkkä ”karate” ei kerro vielä paljon – esimerkiksi kilpailupainotteinen urheilukarate on hyvin erilaista kuin budoon pohjautuva karate.

Seikadon juuret ovat syvällä perinteisessä okinawalaisessa karatessa, jossa ihminen nähdään mielen ja kehon kokonaisuutena. Tuota kokonaisuutta kehitetään monipuolisen harjoittelun avulla. Esimerkiksi perustekniikkaharjoittelu vahvistaa kehonhallintaa ja koordinaatiota, perinteinen etiketti tuo keskittymiskykyä ja itsehillintää, itsepuolustusharjoittelu rakentaa valmiuksia niin uhkaavien tilanteiden ehkäisyyn kuin niiden selvittämiseenkin, ja liikesarjaharjoittelun eli katan avulla oppii säätelemään omaa vireystilaansa ja kehittää paineenhallintaa. Kaupan päälle tulee paljon hauskaa yhdessäoloa ja uusia ystäviä.

Seikado kuuluu Kokusai Butokukai Finlandiin, jonka tekniseen ohjaukseen harjoituksemme perustuvat. Kokusai Butokukai Finlandin harjoittama karaten tyylisuunta on Shito-ryu Kempo Karate-Jutsu.

Taichi, Qigong... Seinäjoella?

Itämaisilla kamppailulajeilla on pitkälti yhteiset juuret. Ja koska ihmiskeho ja -mieli ovat joka lajissa samat, pohjiimmillaan joka laji perustuu samankaltaisiin periatteisiin, eri painotuksilla.

Seinäjoen Karate-Dossa karateharjoittelua täydennetään kiinalaisilla ns. sisäisillä lajeilla, kuten Tai Chi ja Qigong, samoin kuin perinteisellä okinawalaisella aseharjoittelulla (kobujutsu). Ne tukevat kokonaisuutta muun muassa kehittämällä kehollista havainnointikykyä, lisäämällä hyvinvointia, lievittämällä stressiä sekä opettamalla oman tietoisuuden tilan säätelyä. Näillä kaikilla on osansa myös itsesuojelun periaatteissa.

Voit lukea lisää harjoittelumme sisällöstä Kokusai Butokukai Finlandin sivuilta.